Kireçlenme, kemiklerin ucunda konum meydan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye başlangıçlayabilir. Bu pozisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıailer. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz fazla görülür. Antrparantez aheste yüklük dökmek kabilinden kavi fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, henüz fazla rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da asıl nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve başlangıçparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gür ferah sutaş tüketin. Kez, eklemlere takviye esenlar. Bu yüzden her devir en az 8 bardak sutaş bâtınmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık kabilinden mualla kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Zerzevat ve semere tüketin. Kemik esenlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mualla olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin fazla alımı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik esenlığını sakınmak bâtınin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından paralıca olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çkamer bâtınin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip evetğu bâtınin, kemiklere takviye olur. Antrparantez kireçlenmeden meydana gelen ağrılara ve şdavranışkinliğe bile iyi hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Yapılan çatlakştırmalara nazaran semere ve göveri bakımından paralıca beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin canlı dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabilinden sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.